DriemaalVijf in Het Blijhamster Dorpsleven

DriemaalVijf in Het Blijhamster Dorpsleven

Afgelopen september is de cursus ‘Lekker en gezond voor weinig’ in de Koningsspil in Blijham van start gegaan. De cursus werd georganiseerd door Welzijn Bellingwedde in samenwerking met Alie Smit van DriemaalVijf Gewichtsconsulent.

De cursus bestond uit vijf bijeenkomsten en het doel was om de cursisten handvatten te geven hoe je voor niet te veel geld toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Tijdens de bijeenkomsten kwamen de volgende onderwerpen aan bod; welke voedingsstoffen heb je nodig en in welke voedingsmiddelen vind je die, is gezonde voeding betaalbaar en waar moet je op letten als je slim wilt inkopen en bewaren.

De bijeenkomsten begonnen met informatie en uitleg, na de pauze gingen wij verder met dit onderwerp in een spelvorm. De deelnemers kwamen er al snel achter dat over voeding en voedingsmiddelen heel veel te vertellen is en dat nergens zoveel ‘hypes’ over bestaan. Wat moet je geloven? De vragen brandden los.

Een onderdeel van de cursus was een ‘Supermarktsafari’ in de Spar te Blijham. Na een gastvrije ontvangst zijn wij op ‘safari’ in de winkel gegaan en hebben wij verschillende levensmiddelen verzameld. Daarna hebben wij de producten, in de kantine onder het genot van een kopje koffie, met elkaar vergeleken. Hoe lees je een etiket, wat zit precies in een product, is het product echt zo gezond als het plaatje op de verpakking je doet geloven?

DriemaalVijf Gewichtsconsulent

Als afsluiting van de cursus zijn we gezamenlijk gaan koken in ‘De Schure’ in Vriescheloo. De maaltijd bestond uit verschillende gangen met meerdere hoofdgerechten, er werd door en voor elkaar gekookt. De deelnemers konden hun vaardigheden in de praktijk brengen en hun eigen creativiteit hierin kwijt. Wij hebben met zijn allen van een heerlijke maaltijd genoten.

(Bron: “Het Blijhamster Dorpsleven“)

Pin It on Pinterest

Share This