DriemaalVijf in het Lougblad en de Bellingwedder

Alie Smit - DriemaalVijf GewichtsconsulentU herkent het misschien wel; in de decembermaand met alle feestdagen komen er ongemerkt weer een paar kilo’s bij. Vaak hoor ik om mij heen verzuchten: “Voorheen kon ik eten wat ik wilde, het maakte niets uit, ik was de kilo’s zo weer kwijt”. Het is vaak moeilijk om met een blijvend resultaat op eigen houtje iets aan gewichtsbeheersing te doen. Door de jaren heen zijn er soms minder goede gewoonten op gebied van voeding en leefstijl ingeslopen en voor veel mensen is het lastig om hier zicht op te krijgen.  Regelmatig hoor ik zeggen: “Ik eet bijna niets en toch kom ik aan”.

Ook tijdens de verschillende fasen van de menopauze kunnen er allerlei klachten ontstaan waardoor u behoorlijk uit balans kunt raken. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol en heeft invloed op:

  • Opvliegers
  • Stemmingswisselingen
  • Nachtelijke transpiratie, slecht slapen
  • Gewichtstoename
  • Suikerschommelingen
  • Urineweginfecties

Wilt u tijdens deze natuurlijke fase in uw leven de overgangsklachten de baas blijven en de extra kilo’s een halt toeroepen? Het veranderen van uw voedingsgewoonten en leefstijl kan u helpen om uw klachten te verminderen. Meestal kunt u met kleine aanpassingen en bewustwording al veel winnen en gewichtstoename voorkomen.

U wilt op een persoonlijke en verantwoorde manier iets aan uw gewicht veranderen en streeft u naar een gezonde leefstijl? Als gediplomeerd gewichtsconsulent, aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, kan ik u hierover informeren en begeleiden. Daarbij kijk ik naar mogelijke oorzaken waarom het u tot op heden niet lukt om af te vallen of waarom de kilo’s er na streng diëten in een mum van tijd weer bij zitten. Ik begeleid u op basis van gezonde voeding volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum Nederland. Afslankmiddelen of maaltijdvervangers komen in mijn advies niet voor. Veel zorgverzekeraars bieden u een (gedeeltelijke) vergoeding voor de begeleiding.

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Voor meer informatie kunt u mijn website bezoeken of contact met mij opnemen voor een gratis kennismakingsgesprek.

DriemaalVijf Gewichtsconsulent

Alie Smit
Lindenlaan 28
9697 RD  BLIJHAM
Telefoon: 0597-563090
e-mail: alie.smit@driemaalvijf.nl

Pin It on Pinterest

Share This