Hoe overleef ik de feestdagen?

Gezond de feestdagen door, dat willen we allemaal wel! Toch lijken gezond eten en feestdagen niet samen te gaan. Tijdens de feestdagen eten we vaak veel meer, vetter en meer suiker dan anders met soms extra kilo’s en een ongezond gevoel tot gevolg. Hoe voorkomt u dit?

Gezond de feestdagen doorkomen begint met gezond of gezonder eten. En dat hoeft helemaal niet saai te zijn! Kies eens voor volkoren in plaats van witte afbakbroodjes, voor gerookte zalm, avocado, magere vleesproducten en fruit-groentesalades in plaat van spijsbroden en vette salades. Ook voor de tussendoortjes kunt u gezonde keuzes maken. Zet in plaats van kerstkransjes eens (ongezouten) nootjes, pure chocolade of zelfgebakken suikervrije lekkernijen op tafel. Iets anders dan anders en ook nog lekker. Door bewuster inkopen te doen, kunt u tijdens de feestdagen heerlijke gezonde maaltijden en tussendoortjes op tafel zetten.

Ontbijt en lunch tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen zijn wij snel geneigd om het ontbijt of de lunch over te slaan. Maar dit is niet gezond. Door een maaltijd over te slaan krijgt u snel trek, met als gevolg dat u meer gaat eten op andere momenten en bijvoorbeeld snel grijpt naar ongezonde tussendoortjes. Het beste is om ook tijdens de feestdagen gewoon te ontbijten en te lunchen. Staat u later op, dan kunt u de feestdag ook beginnen met een brunch. Vóór de feestdagen kunt u al bedenken en met u zelf afspreken hoeveel en wat u gaat eten. Door dit van te voren te bedenken wordt het gemakkelijker om de feestdagen gezond door te komen.

Beweeg tijdens de feestdagen

Het is tijdens de feestdagen verleidelijk om de hele dag op de bank te blijven zitten en door te blijven eten. Maar tussendoor even iets actiefs doen met zijn allen is natuurlijk veel gezonder en bovendien gezellig. Plan daarom ook iets actiefs. Ga bijvoorbeeld een (bos) wandeling maken of een eindje fietsen. Buiten zijn is sowieso al gezond. Beweging zorgt ervoor dat uw stofwisseling goed op gang komt en dat de afvalstoffen in uw lichaam sneller worden verwerkt. En bovendien leidt het af van eten, gezond dus!

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen op gebied van goede voeding en een gezonde leefstijl door middel van een persoonlijk advies of het volgen van een workshop? Kijk dan op deze website voor tips of neem contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek.

uit “De Bellingwedder”

Pin It on Pinterest

Share This