Recensies

Ik ben een man van 64 jaar en ik heb al meerdere keren een dieet gevolgd, al of niet met medewerking van een diëtist. De eerste keer toen ik 18 jaar was, ik ben toen van ruim 100 kilo naar 82 kilo afgevallen. Op dit gewicht ben ik enige jaren gebleven tot ik op mijn 22e jaar in militaire dienst ging. Toen begon ik weer aan te komen en op mijn 27e woog ik 122 kilo. Met hulp van een diëtist ben ik opnieuw afgevallen. Mijn gewicht is een tijd rond de 85 kilo gebleven. Echter na een aantal jaren begon ik geleidelijk weer te groeien tot ik uiteindelijk weer op 112,5 kilo uitkwam. Inmiddels was mijn suiker ook aan de hoge kant, dus tijd voor een dieet.

In de regiokrant las ik een advertentie van een voedings-gewichtsconsulent Alie Smit. Dus tijd voor een gesprek, dit beviel mij zo goed dat ik heb besloten het starttraject te volgen. Hierbij krijg je veel informatie over de richtlijnen goede voeding, voedingsgewoonten en het verbeteren van je leefstijl. Veel dingen weet ik wel, maar als een echte Bourgondiër… Nu mag ik nooit over een dieet spreken van Alie, maar anders eten. Ik heb nooit een probleem met anders eten, maar het is altijd weer de stap zetten. Inmiddels ben ik 19 kilo kwijt en zit ik op 93,5 kilo. Het gaat de goede kant op, mijn doelstelling is 85 kilo dus ik heb nog even te gaan. Iets wat ik van mijn vorige afvalpogingen heb overgehouden is een eetdagboek bijhouden en daar begon Alie ook mee. Aan sport doe ik mijn hele leven al veel en ik fiets dagelijks 30 km. van en naar mijn werk.

Harm
april 2019

De cursus ‘Lekker voor weinig’ is zeker de moeite waard om te volgen. Je leert anders naar voeding te kijken en je ontdekt dat je gezond kunt koken voor een klein budget. De tips, informatie en de makkelijke recepten pas ik nu toe in mijn dagelijks leven. Ik verbaas mij er echt over dat je lekker en gezond eten kunt maken met een klein budget. Ik ben blij dat ik de cursus heb gevolgd.

Ivonne
april 2018

Ik heb meegedaan met de cursus ‘lekker voor weinig’. We startten met een groep van tien personen, waaronder drie mannen. Op een afwisselende manier leerde ik dat er veel te ontdekken is over voeding. De Schijf van Vijf is behandeld, tips over voordelig inkopen, de etiketten leren lezen en hoe je restanten goed kan bewaren. Goede en heldere presentatie. Ik heb jammer genoeg twee lessen gemist, dat waren de praktijk lessen ‘Supermarkt Safari’ en het gezamenlijk koken. In de afsluitende les was er een nabespreking en een vragenspelletje. Ik heb de cursus met plezier gevolgd en ik ben blij met het meegekregen boek met bruikbare tips en recepten.

Jan
april 2018

Al een hele tijd liep ik rond met de gedachte om iets aan mijn gewicht te gaan doen. Omdat mijn bloeddruk te hoog is, ben ik eerder al een keer door de huisarts doorverwezen naar een diëtiste. Maar dat werkte niet bij mij. Via een advertentie in “De Bellingwedder” ben ik bij Alie terechtgekomen. Ik werd heel vriendelijk ontvangen en ik voelde mij direct serieus genomen, dat gaf bij mij de doorslag om verder te gaan. Ik vind dat Alie mij goed begeleidt. Vooral door het veranderen van mijn eetpatroon en meer te bewegen, ik ben gaan wandelen en fietsen, ben ik in 10 maanden tijd al 20 kilo afgevallen. Ik sta er nog elke dag versteld van. Ik voel mij beter en fitter dan voorheen en daar ben ik heel blij mee.

Gea, 46 jaar

Ik merkte dat de kilo’ s er langzaam bij kwamen en ik probeerde op mijn manier af te vallen. En ik dacht dat ik goed bezig was maar het lukte alsmaar niet. Tot dat ik kennis maakte met Alie, via mijn werk, waar zij een voorlichting heeft gegeven en dit sprak mij aan. Ik heb contact opgenomen met Alie en ik werd vriendelijk ontvangen. Na een aantal “kleine” aanpassingen in mijn eetpatroon ben ik inmiddels 6 kilo afgevallen in zo’n drie maanden tijd. Ik voel mij zeer goed en wat nog veel positiever is dat ik nu veel minder klachten heb van een prikkelbare darmsyndroom. Ik heb de begeleiding van Alie positief ervaren en ik heb veel tips ontvangen.

Heidi, 49 jaar

Wij, dames uit Wedde, hebben in april een cursus Gewichtsbeheersing en een gezonde leefstijl gevolgd. De cursus was georganiseerd door Het Oude Ambt en werd gegeven door Gewichtsconsulent Alie Smit uit Blijham. Het thema was Gewichtsbeheersing voor en tijdens overgang.

 

Alie heeft zelf een bedrijf, DriemaalVijf Gewichtsconsulent, van waaruit zij haar clientèle begeleidt. Ze gaf op een leuke manier les en kan je veel over voeding vertellen. De cursus bestond uit 3 dagdelen en was zeer leerzaam. Het heeft ons meer inzicht gegeven over wat voeding kan doen bij overgangsklachten. Voor dames die deze levenscyclus tegemoet gaan of er middenin zitten is deze cursus aan te bevelen.

 

Met vriendelijke groet, twee zeer tevreden dames uit Wedde.

Ik wist het zeker, 15 kilo moest eraf! Ik kreeg lichamelijk klachten en ik zat niet lekker in mijn vel’. Maar hoe ga ik dit op een gezonde manier aanpakken? Afvallen was voor mij iets nieuws, dus besloot ik professionele hulp te zoeken. Vanaf het eerste contactmoment met Alie voelde het goed. Ook haar visie op gezond afvallen sprak mij enorm aan; niet een crashdieet of aan de pillen of maaltijdvervangers, maar op een gezonde manier jezelf een andere levensstijl aanleren zodat je geen jojo-effect krijgt. Zonder honger te lijden ben ik met de coachende en constructieve hulp van Alie en haar kennis van zaken inmiddels ruim 12 kilo kwijt in zo’n 9 maanden. Door de combinatie van aanpassingen in mijn voedingspatroon en te sporten voel ik mij lichamelijk veel beter en heb ik meer energie. Mijn aangepaste levensstijl is heel goed vol te houden en prima in te passen in mijn dagelijks leven. Tuurlijk moet ik nog steeds sterk in mijn schoenen staan om al die lekkernijen te weerstaan (en soms geef ik er heus wel aan toe hoor)  maar het lukt mij tot nu toe heel goed. Je moet zelf het doorzettingsvermogen hebben, maar met Alie aan de zijlijn ga je zeker je doel halen!

Ingeborg, 40 jaar

Ik heb meegedaan aan de cursus “Lekker en gezond voor weinig”. Ik vond het een leuke cursus met veel informatie. Het werd ook leuk gebracht met bijvoorbeeld een spelletje tussendoor of aan het einde, zodat de stof niet taai werd maar blijft hangen op een leuke manier. Zo dacht ik wel wat van voeding af te weten, maar dan kijk je toch wel lelijk op je neus als je veel fouten hebt met zo’n spelletje. Niemand werd aangesproken op een ongezond leefpatroon of slechte voedingsgewoonten. Er werden op een neutrale manier goede tips gegeven.

Helaas heb ik het bezoek aan de supermarkt – waar een aantal voedingsmiddelen met elkaar werd vergeleken – moeten missen. Dat had mij ook erg leuk en leerzaam geleken. Ik ben benieuwd hoe het samen koken is de komende week, gezellig.

Kortom, geen spijt dat ik aan de cursus heb meegedaan, ik heb er best veel van opgestoken.


Sylvia

Wilt U weten wat uw BMI waarde is? j

Bereken hier uw BMI

kg
cm

Pin It on Pinterest

Share This